Sjømathandler
Sjømathandleren må være kundevennlig og kunne gi middagsråd for travle mennesker. Det er også viktig å ha ha kunnskap om tradisjoner og trender innen mat.

Sjømathandleren jobber i ferskvaredisk i en matvarebutikker eller en fiskebutikk. Det er et yrke hvor man kan være kreativ og lage spennende ferdigretter for salg. Sjømathandleren klargjør fisk og skalldyr for salg. Det å legge en fiskedisk kan nærmest betraktes som et håndverk.
En god sjømathandler kjenner til sesongvariasjonene for fisk, slik som makrell om høsten, og skrei om vinteren. Sjømathandleren skal kunne kvalitetsvurdere ulike fiskeslag, samt behandle av råstoff. Det er et spennende og variert yrke. Det er få med denne spesialkompetansen. Med fagbrev innen sjømat vil en være attraktiv på arbeidsmarkedet.
For å få fagbrev som sjømathandler må du gå to år i lære i en ferskvaredisk eller fiskebutikk.
Les mer
